For snart et godt stykke tid siden blev datoen offentliggjort for kult tv-seriens, Twin Peaks, tilbagevenden. Den 22. maj bliver seriens tredje sæson sendt, og det er for tv-serie fanatikere et højdepunkt på størrelse med sæsonudgivelser fra serier som Game of Thrones, House of Cards og Six Feet Under – og for nogle er det endda endnu større.

Twin Peaks er kendt for at være obskur, mærkelig, følelsesladen, romantisk, skrækkelig, skræmmende og citerbar – det er på mange måder svært ikke at finde adjektiver som passer på serien. Citater som: ”A damn fine cup of coffee”, ”That gum you like is going to come back in style” og ”The owls are not what they seem” – de stammer alt sammen fra den serie. Og Skulle du have overhørt en samtale om en enarmet mand, det røde rum og/eller en mærkeligt talende og dansede dværg, så kan du næsten være sikker på at de snakkede om Twin Peaks eller en meget underlig bytur.

Skaberen bag serien er Mark Frost og den legendariske instruktør David Lynch, som eftersigende skulle instruere alle 18 afsnit af den nye sæson.

Der var kæmpe stor debat mellem, og der lød ramaskrig fra, Twin Peaks-fans i hele Danmark, da der endnu ikke var en dansk tv-kanal eller streamingstjeneste, som havde købt rettighederne eller bare for den sags skyld udtalt sig om at de ville have den nye sæson i deres indhold. Ramaskrigene viste sig at være fuldstændig uberettiget, da det hele skyldtes at CBS, dem som ejer Showtime, som er producenten bag den nye sæson af Twin Peaks, slet ikke havde tilbudt sæsonen på det danske marked.

Andreas Halskov, som er Danmarkskendt, eller nærmest verdenskendt for at være Twin Peaks-specialist, forudså, at serien nok skulle komme til Danmark tilbage i januar, hvor han spåede at HBO Nordic formentlig skulle få aftalen i hus, da de har en licensaftale med Showtime. Han fik ret. Twin Peaks sæson tre rammer Danmark d. 22. maj på HBO Nordic og åbner med et to timers langt dobbeltafsnit.

Det virkelig fede er, at serien bliver sendt simultant med USA, hvilket af gode grunde muligvis er med til, at mindske den ulovlige streaming af serien, da der ingen ventetid er.

Så man skal ikke vente længe på endnu en sæson af Twin Peaks med Special Agent Dale Cooper, Lucy, Big Ed og alle de andre. Vær klar på HBO Nordic den 22. maj.