Hvert år afholder verdens bedste basketball liga, National Basketball Association, også kaldet NBA, en hel weekend hvor de hylder basketball fans overalt på kloden. Det er et event, som ligger lige under selve NBA-finalerne, og bliver set verden over. Her kan du læse alt hvad du behøver at vide inden selve weekenden går i gang.

Dette års allstar weekend afholdes i New Orleans, som er hjemstaten for superstjernen Anthony Davis’ New Orleans Pelicans. Weekenden sparkes i gang fredag den 17. februar og strækker sig helt til søndag. Hele weekenden er spækket med basketball, og fredagen starter blødt ud med et ’celebrity game’.

Dette års ’celebrity game’s lineup er rimelig tamt i forhold til sidste års, hvor man kunne se stjernerapperen Drake som træner for et af holdende, og man kunne se Kevin Hart rende rundt og forsøge sig med dunks. Spillerne fordelt på de to hold er ret ukendte for den danske basketballseer, og der er ikke nogen superstjerner som de førnævnte Drake og Kevin Hart. Men udover et måske lidt tam ’celebrity game’, så er resten af weekenden spækket med underholdning. Desværre er der ingen dansk tv-kanal, som sender ’celebrity gamet’.

Men til gengæld så sender TV-2 Sport NBA Allstar Rising Star Challenge. Det er tredje år i træk NBA afholder denne kamp, som er en samling af de bedste første og anden års spillere i verdens bedste basketball liga. Det er en hel regulær kamp mellem de ti bedste første eller anden års spillere fra USA og de bedste første eller anden års spillere fra hele verden. Sidste år slog verdensholdet Team USA 121 – 112, og det er bestemt noget som Team USA gerne vil tage revanche for. Team USA, som er ledet af sidste år ’Rookie of the year’ Karl Anthony Towns har et ufatteligt godt hold med blandt andre Devin Booker fra Phoenix Suns, Jahil Okafor fra Philadelphia 76’ers og D’angelo Russel fra LA Lakers. Desværre for Team USA så ser verdensholdet også vældig gode ud, hvor Joel Embiid fra 76’ers og Letlands helt store stjerne i Kristaps Porzingis, er klar til at gøre livet surt for Team USA. Det bliver en virkelig underholdende kamp, hvor mange af de unge talenter er klar til at vise sig frem og forhåbentlig sejre i kampen om at vinde NBA Allstar Rising Star Challenge. Kampen bliver sendt på TV-2 Sport fredag nat kl. 03:00.

Lørdag nat står på vild underholdning, når specialisterne i basketball skal rulle sig ud og vise, hvad de er bedst til. Natten står på tre forskellige events, hvor den allerførste er Taco Bell Skills Challenge. Skills Challenge-formatet går ud på at to spillere skal igennem samtidigt på en bane med forskellige udfordringer, som er lavet for at teste den enkelte spillers evne til at aflevere, skyde, hoppe og drible. Den første spiller som kommer igennem banen har vundet og går videre til næste runde. NBA har samlet nogle af basketballverdens største navne til at konkurrere i Skill Challengen. Navnene inkluderer førnævnte Anthony Davis fra New Orleans Pelicans, John Wall fra Washington Wizards og den brændvarme Isaish Thomas fra Boston Celtics. Taco Bell Skills Challenge kan ses på TV-2 Sport natten til søndag kl. 02:00.

Den næste begivenhed er 3-point konkurrencen, og er samling for nogle af verdensbedste 3-point skytter i verden. Konkurrencen går ud på at en spiller bliver placeret uden for 3-pointlinjen ved en af fem stativer med bolde. Der er fem bolde på hvert stativ, hvor fire af dem er orange og en er flerfarvet. De orange giver 1-point og de flerfarvede giver 2-point. Hver spiller har så et minut til at ramme så mange af de 25 bolde i kurven som overhovedet muligt. Det er en underholdende konkurrence, som man som basketballfan kun kan nyde. Årets konkurrence har nogle habile spillere med, hvor bl.a. sidste års vinder Klay Thompson (Golden State Warriors) er at finde. Derudover er Cleveland Cavaliers’ Kyrie og Irving og Toronto Raptors Kyle Lowry klar til at udfordre sidste års vinder og underholde os alle med en masse scoringer. Eventet bliver også sendt på TV-2 Sport imiddelbart efter Skill Challengen.

Den sidste konkurrence om lørdagen er nok den vildeste. Måske endda vildere end selve Allstar kampen. Der er tale om dunkekonkurrencen. Dunkekonkurrencen er egentlig præcis hvad navnet giver den an for – DUNK, DUNK, DUNK. De fire deltagere får lov til at vise deres færdigheder i at dunke, og fem dommere bedømmer så hvert dunk. Det er noget af det mest atletiske man finder inden for sportsverdenen i dag, og man kan ikke andet end at være imponeret over spillerne. Årets deltagere i konkurrencen er Aaron Gordon fra Orlando Magic, som mange mener blev snydt for at vinde konkurrencen sidste år, det er DeAndre Jordan fra LA Clippers, Glenn Robinson III fra Indiana Pacers og sidste men ikke mindst Derrick Jones Jr. fra Phoenix Suns. TV-2 Sport sender begivenheden lørdag nat efter de to andre konkurrencer.

Søndag nat sker hovedbegivenheden for hele weekenden, nemlig allstar kampen. Kampen bliver spillet mellem konference Øst og konference Vest. Spillerne er blevet udvalgt af basketballfans fra hele verden, som har stemt på hvilke spillere man gerne vil se i kampen. Kampen er derfor altid en underholdende affære, da man ofte slapper lidt af forsvaret og går amok i angrebet.

De fem der skal starte for øst-konferencen er således:

Giannis Antetokounpo fra Milwaukee Bucks, som med sine lange arme altid er god for nogle vanvittige dunks og driblinger. Jimmy Butler fra Chicago Bulls, der er en virkelig god allround spiller og har været den bærende kraft for Bulls i denne sæson. Lebron James – The King – fra Cleveland Cavaliers, som nok er verdens bedste basketballspiller i øjeblikket. DeMar DeRozan fra Toronto Raptors, som er en utrolig scorer og virkelig kan brænde af og underholde for alle pengene. Den sidste starter er Kyrie Irving fra Cleveland Cavaliers, der nok har de vildeste driblinger i hele ligaen. Træneren for Øst er Brad Stevens, som til daglig træner Boston Celtics

De fem gutter skal op imod fem stærke spillere fra vest-konferencen. Deres startere er således: Anthony Davis, som i starten af sæsonen scorede 50 point og fik over 20 rebounds i en kamp. Kevin Durant fra Oklahoma City Thunders, der har en evne til at glide forbi sine modstandere på en elegant måde. Kawhi Leonard fra San Antonio Spurs, som har vundet Defensiv Player of The Year to år i træk nu. Stephen Curry fra Golden State Warriors, som kan skyde alle ud af hallen. Sidst men ikke mindst, James Harden fra Houston Rockets, som er en scorer af natur. Træneren for Vest er Steve Kerr fra Golden State Warriors.

De to hold har selvfølgelig også en bænk, som er spækket med nogle af ligaens bedste spillere også. Begge hold vil rigtig gerne løbe med sejren, så der er garanti for underholdning. Du kan se kampen natten til mandag kl. 02:00.

Udover kampene og konkurrencerne, så sker der også en lang række andre ting. Du kan blandt andet på vores sneakermedie, Sneakerworld.dk, læse om Jordans ”Gotta Shine”-kollektion, som udkommer i løbet af weekenden.