Danmarks største esport-event, Copenhagen Games, løber snart af stablen, og det er nu blevet offentliggjort, hvilke hold der skal konkurrere i eventens CS:GO turnering.  

Dørene til Danmarks største gaming-event åbner dørene onsdag den 12. april Øksnehallen i København, hvor der er lagt op til et brag af et arrangement når lyset dæmpes og det kun er lysenes fra de mange computerskærme, mekaniske keyboards og de fuldt koncentrerede øjne, man kan se.

Der bliver konkurreret i en lang række spil til Copenhagen Games bl.a. Hearthstone, FIFA og League of Legends, men det helt store event må være CS:GO turneringen. Vi danskere har altid haft en forkærlighed for Counter Strike, men den kærlighed er vokset i kølvandet på Astralis’ fænomenale Major-sejr. Desværre må man se sig skuffet, hvis man havde regnet med at Astralis ville spille i turneringen til Copenhagen Games. Derimod er der andre, virkelig stærke hold, som dukker op.

Men først lidt om turneringsstrukturen. Det bliver en 16-holds turnering, hvor otte af holdende er inviterede hold og resten kommer fra en kvalifikation, som sker til selve eventen. Syv af de otte inviterede hold er blevet offentliggjort, hvor det sidste hold går til vinderen af Team Plantronics Challenge, som er en serie af online turneringer af ESL Nordic.

Nu til de syv inviterede hold. Vi begynder selvfølgelig med det, desværre eneste, danske hold, Tricked. Trickeds lineup består af Friis, bORUP, Acilion, Es3tag og selvfølgelig HUNDEN. Vi her på Couturism har det røde og hvide headset på og håber, at HUNDEN og de andre drenge kan vinde på hjemmebane.

Billede: Tricked.dk

Hele tre svenske hold er inviteret til turneringen, som alle kommer til at udfordre de danske hjemmebane gutter fra Tricked. Det ene hold er dreamchasers, som med emilio i spidsen har følgende roster: pronax, znajder, pyth og sidst men ikke mindst twist.

Det andet hold er Epsilon, der er et veletableret franchise inden for esport, som stiller op med et meget stærkt line-up, og må være et af holdene, der regnes som favoritter til Copenhagen Games. Den altid skarpe BARBARR fører an, når gutterne kalle, Devilwalk, freddieb og Rez går op på den store scene.

Det tredje og sidste svenske hold er Fnatic Academy, som er Fnatics 2. hold. På trods af at de er et 2. hold, så skal jayzwalkingz, PlesseN, Bååten, Golden og Karus på ingen måde undervurderes, når først deres svenske temperament bliver tændt.

NRG, som er et amerikansk hold, er også blevet inviteret til turneringen og de har virkelig noget at spille for. De mistede tre af deres store spillere lige i starten af året, og leder nu efter oprejsning. Spillerne som skal give dem det er: daps, MarkE, Brehze, FugLy og ptr.

De tre førnævnte spillere som forlod NRG får også lov til at spille til Copenhagen Games, da deres nystartede hold BIG også er inviteret. tabseN, nex, keev, LEGIJA og gob b håber på at give deres nystartede hold den bedste mulige start, og man kan som tilskuer kun håbe på at de skal op imod NRG på et eller andet tidspunkt.

Det sidste inviterede hold er et internationalt hold kaldet LDLC, hvis startende fem lyder som følgende: to1nou, ex6tenz, ALEX, mistou og Maniac.

Som nævnt er det ottende inviterede hold vinderen af Team Plantronics Challenge.

De 16 hold i turneringen kæmper hver især om en præmiepulje på 54.000 dollars, og selvfølgelig også æren af at kalde sig vinder af Copenhagen Games 2017. Turneringen finder sted den 13. – 15. april i Øksnehallen i København.