Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Der blev skrevet historie, da Virgil Abloh i torsdags præsenterede hans debut-kollektion for det ikoniske modehus, Louis Vuitton ved modeugen i Paris.

Med en række toneangivende profiler som gæster – herunder Kanye West, Kim Kardashian, ASAP Rocky, Rihanna og Takashi Murakami – fremviste Virgil i alt 56 looks foran det historiske Palais-Royale.

Mangfoldighed
Her havde han anlagt en stor regnbuefarvet catwalk til modellerne der repræsenterede (næsten) samtlige af verdens kontinenter, og som blandt andet inkluderede Kid Cudi, ASAP Nast, Blondey McCoy og Playboy Carti.

Kollektionen
Første del af kollektionen var præget af kridhvide klæder og fremhævede især Virgil Ablohs nye fortolkning af det klassiske suit med oversized suit-bukser og hoodies. Efterfølgende kom flere farver gradvist til at dominere, og flere looks var præget af både blomsterprint , tie-dye og grafiske print inspireret af klassikeren, ’The Wizard of Oz’. Dermed blev mødet mellem fashion og streetwear, som Virgil har gjort til sin signatur, også et vigtigt tema i kollektion – som forventet. 

Accessories
Louis Vuitton er kendt for sine accessories, og de fyldte også meget – eksempelvis har Virgil Abloh nyfortolket den klassiske Keepall-taske og den klassiske miniature-kuffert med blandt andet nye materialer og kæder.

Sneakers
Virgil Abloh har desuden formået at skabe sig et navn inden for sneakers, og ikke overraskende var der også flere nye modeller at finde i kollektionen – eksempelvis den Air Jordan III-inspirerede basketball-sneaker.

“Emotional”
Da showet nærmede sig sin afslutning indtog Virgil Abloh selv catwalken, og under stående bifald mødte hans sin gamle mentor og ven, Kanye West i et følelsladet kram – i øvrigt til tonerne af Kanyes sang, ”Ghost Town”. Det var et stærkt øjeblik, der markerede en værdig afslutning på et modeshow, der kommer til at gå over i historiebøgerne.

Hold dig opdateret
Tjek de detaljerede backstage-billeder af kollektionen ovenfor, og følg Couturism på Facebook og Instagram for flere nyheder inden for streetwear og fashion.

Billeder fra: Hypebeast