Skrevet af: Frederik L. Høj // Instagram

Duoen har ladet sig inspirere af 80’ernes hooligan-kultur og fået hjælp af Cali Thornhill Dewitt – manden bag Kanye Wests Saint Pablo Tour-merch.

Adidas er kendt for at mestre samarbejder til perfektion – ikke bare inden for sneakers, men også streetwear. Foruden de mest kendte med Palace og Bape, har adidas også taget del i samarbejder med mærker som Kith, Mastermind, Alexander Wang, Goscha Ruchinskiy, Undefeated, Neighborhood og mange flere. Netop sidstnævnte og adidas har endnu engang sammensat en kollektion, der både består af tøj og sko, og som udkommer snart.

Amerikanske præg
Neighborhood er et japansk mærke – endda et af de mest ikoniske af slagsen – men de er kendt for deres tydelige, amerikanske præg, og Shinzuke Takizawa, manden bag Neighborhood, finder særligt inspiration i motorcykel-kultur.

Hooligan kultur
I den nye kollektion har Takizaqa dog fundet inspiration et helt andet sted – omdrejningspunktet er nemlig britisk hooligan/casual/terrace-kultur, som især var stor i slut 80’erne. Det kommer til udtryk ved, at kollektionen består af coats, tracksuits og én af de foretrukne casual-sneakers, Stan Smith. Foruden Stan Smith består kollektionen også af nye udgaver af Kamanda og I-5923, som begge er inspireret af klassiske fodbold-silhuetter.

Rå logo-grafik
Et eksempel på samarbejdets tydelige terrace-præg er dens rå logo-grafik, som er skabt af kunstneren, Cali Thornhill Dewitt, der også står bag Kanye West ”Saint Pablo Tour” merch. Grafikken har samme, Old English-skrifttype, som er at finde på Kanyes merch, og er flere steder kombineret med adidas’ klassiske Trefoil-logo.Cali Thornhill Dewitt er i øvrigt model for samarbejdets lookbook, som du kan se i karrusellen ovenfor.

Udkommer snart
Neighborhood x adidas FW18 udkommer hos adidas og udvalgte forhandlere d. 1. september. Det forventes at blive hurtigt udsolgt, så vent ikke for længe, hvis du har øje på noget, du vil have fingrene i.

Følg Couturism på Facebook og Instagram for flere nyheder inden for fashion, streetwear, trends og mere.