Netflix har lavet en ny dokumentarserie om nogle af verdens mest visionære designere, inkl. Nike-designeren Tinker Hatfield og den danske arkitekt Bjarne Ingels.

Abstract: The art of design er navnet på Netflix’ nye dokumentarserie omkring kunsten at designe og nogle af de mest visionære designere, herunder Tinker Hatfield fra Nike og Bjarne Ingels fra arkitektfirmaet BIG. Sammen med scenografen Es Devlin, møbeldesigneren Ilse Crawford, tegneren Christoph Niemann, den grafiske designer Paula Scher, fotografen Platon og bildesigneren Ralph Gilles, giver de, over en række episoder, seerne en mulighed for at kig ind i sindet hos nogle af de mest kreative personer, hvis værker er med til at forme den verden, vi lever i. Tinker Hatfield står fx bag nogle af Nike’s mest elskede sneakers, bl.a. flere Air Max- og Air Jordan-modeller, mens Bjarne Ingels har været med til at tegne nogle af de mest innovative bygninger og er med til at gentænke selve arkitektkunsten. Derudover stod Ralph Gilles i spidsen for det hold, som skabte Dodge’s Viper model, og Es Devlin designede konceptet til den storslåede afslutningsceremoni ved De Olympiske Lege i London i 2012.

Antallet af episoder er endnu ukendt, men bliver alle udgivet samtidig når ”Abstract: The art of design” får verdenspremiere på Netflix d. 10. Februar. Indtil da kan du se traileren nedenunder.